Grattis till Kwangmyongsong-4!

Gratulationer till Demokratiska Folkrepubliken Korea och den lyckade satellituppskjutningen av observationssatelliten Kwangmyongsong-4.

Demokratiska Folkrepubliken Korea annonserade redan den 2/2 2016, i enlighet med rådande praxis, att man planerade att skicka upp en observationssatellit i rymden. Den 7/2 skickades så observationssatelliten Kwangmyongsong-4 lyckosamt upp i omloppsbana runt jorden. Att uppskjutningen var lyckosam har sedan bekräftats av USA och andra länder.

Omvärldens reaktion på satellituppskjutningen är både överdriven och hycklande och är en del av de ständiga attacker som riktas mot DFRK från dess fiender med USA i spetsen.

Demokratiska Folkrepubliken Korea har samma rätt att utveckla fredlig rymdteknik som övriga länder i världen. Regeringen hade också i god tid annonserat den planerade satellituppskjutningen.

Trots detta rasar USA och dess allierade och kräver sanktioner mot landet.

Det är uppenbart att olika måttstockar gäller olika länder. Så sent som 20 januari 2016 sände kärnvapenmakten Indien upp sin 81:a satellit. Israel, som trotsat ickespridningsavtalet genom att utveckla kärnvapen har sedan 1980-talet skickat upp en rad satelliter, senast i april 2014. Inget av dessa länder har mötts av internationell kritik. Inget av dessa två länder har drabbats av omfattande sanktioner. Bägge dessa länder har utvecklat kärnvapen.

Det är uppenbart att kritiken mot Demokratiska Folkrepubliken Korea är politiskt betingad och inte har att göra med några verkliga brott mot internationell lagstiftning.

Svenska Juchegruppen gratulerar därför Demokratiska Folkrepubliken Korea som genom satellituppskjutningen bevisat sin höga tekniska utvecklingsnivå. DFRK har vidare visat att de fortsätter att gå en självständig väg med utvecklande av egen teknik för fredliga syften.

Svenska Juchegruppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s